Kapusta czerwona marynowana z jabłkami, śliwkami, żurawiną i cebulą

Kapusta czerwona marynowana z jabłkami, śliwkami, żurawiną i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty czerwonej

    1/2 kg
  • soli

    1 łyżka
  • cukru

    1 łyżka
  • jabłka

    1 szt.
  • wody

    1,5 szklanki
  • octu

    6 łyżek
  • śliwek kalifornijskich

    10 dag
  • żurawiny

    10 dag
  • cebuli

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, umyć i poszatkować w paski. Dodać obrane i pokrojone w plastry jabłka, cebule pokrojone w piórka, przepołowione śliwki i żurawinę. Wymieszać składniki, przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą (z wody, soli, cukru, octu i przypraw) i pasteryzować około 30 minut. Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elwal

06.10.2011 09:00
Zapraszam do wypróbowania moich przepisów - zapewne znajdziecie Państwo coś odpowiedniego dla siebie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat