Ciasto z masą marchewkową

Ciasto z masą marchewkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,5 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • jajka

    6 szt
  • mąka

    1 szkl
  • ocet

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sok marchwiowy

    4 szkl
  • budyń waniliowy

    3 opak
  • śmietana 30%

    2 szkl
  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek
Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka, ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze.
KREM
Proszek budyniowy rozmieszać w 2 szkl. soku.
Pozostały sok zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń.
Gotować aż zgęstnieje.
Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając.
Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną.
Ciasto przekroić na 2 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki na 3 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna/HerLife

08.09.2011 09:06
bardzo lubię to ciasto...

Patrycja33

09.08.2011 19:15
wygląda bardzo zachęcająco

jeta72

22.04.2011 23:49
Oj leci ślinka, leci;)

gusia1000

24.02.2011 01:22
Świetne ciasto.

madi356

10.09.2010 20:08
rewelacyjne jest to ciasto:)

MAŁGORZATA108

29.07.2010 21:05
Oj, zjadoby się!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat