Schab w galarecie

Schab w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    800 g
  • wywar mięsny

    1 szkl
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • suszone morele

    14 szt
  • Pietruszka do dekoracji

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.200 stop.
Piec schab około 1,5 godz..
Mięso ostudź i pokrój w plastry.
Żelatynę namocz w 2 łyżach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając.
Następnie wywar ostudź.
Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rybka

01.04.2015 17:50
Pyszotka! mniam mniam

gusia1000

23.02.2011 00:37
Świetna prezencja.

Tetiana

15.12.2010 19:56
dobre:)

Henryka2

06.12.2010 09:07
ładnie wygląda i na pewno pyszne!

eli82

21.10.2010 20:32
mniam

Emilia22

29.09.2010 15:04
aż ślinka leci

caroline1983

11.08.2010 23:20
Smaczne i bardzo dekoracyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat