Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 800 g
wywar mięsny 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
suszone morele 14 szt
Pietruszka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.200 stop.
Piec schab około 1,5 godz..
Mięso ostudź i pokrój w plastry.
Żelatynę namocz w 2 łyżach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając.
Następnie wywar ostudź.
Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 01.04.2015 17:50
Pyszotka! mniam mniam
gusia1000 23.02.2011 00:37
Świetna prezencja.
Tetiana 15.12.2010 19:56
dobre:)
Henryka2 06.12.2010 09:07
ładnie wygląda i na pewno pyszne!
eli82 21.10.2010 20:32
mniam
Emilia22 29.09.2010 15:04
aż ślinka leci
caroline1983 11.08.2010 23:20
Smaczne i bardzo dekoracyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak