Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

waniliowe rogaliki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
proszek do pieczenia 1/2 płaska łyżeczka
cukier 12 dkg
cukier waniliowy opakowanie
sól szczypta
orzechy mielone 20 dkg
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: waniliowe rogaliki

ze wszystkich składników wyrobić ciasto, uformować wałek- spłaszczyć go, pokroić na kawałki 8-10 cm i zginać, nadając kształt rogalików. piec na wysmarowanej tłuszczem blaszce w 175-195 st C do momentu aż się ładnie zrumienią ok 15 min.. zaraz po wyjęciu z piekarnika gdy są jeszcze gorące maczać w cukrze wymieszanym z cukrem waniliowym i ułożyć na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 24.07.2011 10:34
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak