Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w borowikach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
masło 5 dag
cebula 1 szt
oliwa kilka łyżek
pietruszka zielona 1/2 peczka
szczypiorek 1/2 peczka
smietana 18% 400 ml
pieprz
borowiki 3/4 kg
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w borowikach

Filety myjemy- osuszamy.Każda przepoławiamy.
Kostki rozcieramy z oliwa i powstałą papka nacieramy kurczaka.Smażymy na zloty kolor.
Cebule drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzane masło- dodajemy grzyby.
Podsmażamy często mieszając.
Do grzybów wlewamy śmietanę i przyprawy- dusimy całość kilkanaście minut az sos się zredukuje.
Dodajemy zioła.
Kurczaka podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.02.2015 19:54
fajny przepis
foczka-ks 27.09.2013 01:16
bardzo fajne
elficzna 26.09.2013 18:41
pysznie się prezentuje :)
Papryczka 26.09.2013 18:14
smaczne są takie
iwi 26.09.2013 17:24
Smaczności ;)
gosia561 26.09.2013 16:03
dobre takie danko
Paolcia 26.09.2013 15:36
bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak