Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ostrą papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 2 sztuki
kukurydza 1/4 puszki
papryka marynowana mały słoiczek
sól
pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
imbir 1 cm
kminek 1,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
papryka 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ostrą papryką

Mięso z szynki należy pokroić na kawałki. Obsypujemy je solą, pieprzem i kminkiem. Smażymy na patelni z odrobiną oleju i przekładamy do garnka.
Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kawałki i osączoną z zalewy paprykę razem z papryką w proszku. Delikatnie podsmażamy i przekładamy do garnka z mięsem.
Cebulę kroimy w piórka i również podsmażamy. Gotową dodajemy do mięsa. Wszystko zalewamy wodą, tak aby się przykryło.
Dodajemy starty imbir i przyprawę do gulaszu. Gotujemy do miękkości mięsa. Po tym czasie dodajemy kukurydzę i fasolę. Wszystko razem jeszcze kilka minut dusimy na małym ogniu.
Gotowy gulasz doprawiamy ewentualnie do smaku i zaprawiamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2014 01:14
Dobre jedzenie.
Zdzisław 25.09.2013 21:27
smacznie wygląda na talerzu
Czarnula87 25.09.2013 20:32
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak