Przepis i sposób przygotowania na: Tort z maki gryczanej z kremem malinowym
Przepis na biszkopt jest identyczny jak przy moim przepisie ''Tort-ksiega'' tylko zamiast maki pszennej dajemy make gryczana.
Po upieczeniu, wystudzeniu i przekrojeniu biszkoptu na trzy blaty, przygotowuje krem.
Gotowy krem waniliowy (z pudelka w proszku) miksuje z mlekiem. Gdy jest juz gesty, dodaje konfitury malinowej i malin. Miksuje.
Blaty biszkoptu przekladam kremem, z wierzchu delikatna warstwe kremu klade rowniez. Podaje np. z bita smietana, konfitura malinowa i posypka czekoladowa. Na zdjeciu propozycja podania, ale oczywiscie sposob podania zalezy od inwencji tworczej ;)
Jesli chodzi o krem waniliowy to oczywiscie mozna najpierw zrobic swoj domowy na bazie jajek i masla ale to dla tych co maja wiecej czasu ;)