Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Papryczkę chili przekroić na pół, usunąć pestki i drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i chili. Wlać wermut, a następnie dodać pomidory z zalewą i śmietanę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić przez 10-15 minut. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Przygotować pesto. Zioła umyć, osuszyć i grubo pokroić. Orzechy rozdrobnić. Zioła, orzechy i oliwę z oliwek zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Żurawinę pokroić, a następnie zmieszać ze zmiksowanymi ziołami i orzechami.
Zupę podawać polaną aromatycznym sosem pesto.

Komentarze

  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Fantastyczne połączenie smaków - pomidory+pesto. Moje smaki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Obłędnie się prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana1

    bardzo fajne
  • 0
    010
    Opublikowano

    2milutka

    rewelacjnie wygląda i pewnie tak samo smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    fantastyczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Samo zdrowie - pyszna zupka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ale extra,gratuluje pomyslu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    pyszności palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe smaki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kicius

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    drmaciej

    zupa na medal :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !