Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z batatów z meksykańskim dipem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bataty 2 sztuki
Party Dip Meksykański 1 opakowanie
woda 2-3 łyżki
olej do smażenia
ketchup 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z batatów z meksykańskim dipem

Kroki postępowania

1
Sos mieszamy z wodą a następnie z ulubionym ketchupem. Odstawiamy na kilka minut.
Bataty obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki (o grubości ok.3 mm- można pokroić nożem/na tarce/ mandolinie).
Krok 1 - Chipsy z batatów z meksykańskim dipem foto
2
Olej rozgrzewamy i na gorący partiami wykładamy pokrojone bataty. Smażymy do zrumienienia- ok 1 minuty.
Krok 2 - Chipsy z batatów z meksykańskim dipem foto
3
Rozkładamy na papier/ ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe chipsy maczamy w sosie.
Krok 3 - Chipsy z batatów z meksykańskim dipem foto
4
Gotowe chipsy maczamy w sosie.
Krok 4 - Chipsy z batatów z meksykańskim dipem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 25.09.2013 15:17
dziękuję pięknie i szczerze polecam
Ola1984 25.09.2013 10:58
Fajne danie na przekąskę :)
Olga_SK 25.09.2013 10:18
Uwielbiam bataty, w każdej formie :D
aisza1 25.09.2013 09:18
świetny pomysł na kolację
Monia 25.09.2013 08:47
Fajne takie chipsy :D
Katarzyna59 25.09.2013 07:38
bardzo fajne,
Monika-twin 25.09.2013 00:02
bardzo lubie bataty
dziewczyna_z_kodeksem 24.09.2013 23:32
bardzo oryginalny pomysł na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak