Duszone żeberka

Duszone żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    4 porcje
  • kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 płaskie łyzeczki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

eberka obsmazyć na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podlać wodą (ok. 1/2 litra), dodać kostke warzywna i dusic do miekkości. Pod koniec duszenia dodać zioła prowansalskie i pieprz. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości wody i cały czas mieszajac wlewać (tyle żeby sos miał odpowiednią gestość). Przyprawić do smaku solą. Podawać najlepiej z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

10.04.2012 23:22
mnie by bardzo smakowały.

anemon

14.09.2011 21:30
Smaczny sposób na żeberka.

Mati13

23.06.2011 21:31
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat