Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4 porcje
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1 szt
mąka ziemniaczana 2 płaskie łyzeczki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka

eberka obsmazyć na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podlać wodą (ok. 1/2 litra), dodać kostke warzywna i dusic do miekkości. Pod koniec duszenia dodać zioła prowansalskie i pieprz. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości wody i cały czas mieszajac wlewać (tyle żeby sos miał odpowiednią gestość). Przyprawić do smaku solą. Podawać najlepiej z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.04.2012 23:22
mnie by bardzo smakowały.
anemon 14.09.2011 21:30
Smaczny sposób na żeberka.
Mati13 23.06.2011 21:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak