Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasoli Jaś

    1 kg
  • marchewek

    6
  • cebule

    2
  • kiełbasy śląskiej

    1 kg
  • boczku

    25 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • koncentraty pomidorowe

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczymy przez noc w zimnej wodzie, płuczemy, wrzucamy do garnka , zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy listek laurowy, kilka sztuk ziela angielskiego i kostke rosołową.

Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę , boczek , następnie dodajemy pokrojoną cebulkę.

Gdy fasola gotuje sie już jakieś 20-30 munit wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew.

Gdy fasola zmięknie wrzucamy kiełbasę z boczkiem i koncentrat pomidorowy.

Przyprawiamy wszystko do smaku i gotujemy jeszcze chwile aż wszystko się polączy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat