Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
mąka 4 łyżki
sól do smaku
masło 2 łyżki
brzoskwinia 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
czerwone porzeczki 1/2 szklanki
cynomen
cukier do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z owocami

Brzoskwinie umyć, usunąć pestkę, pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki. Brzoskwinie i jabłko wrzucić do rondelka, polać odrobiną wody, dusić, aż owoce zaczną się rozpadać. Dodać oczyszczone porzeczki, dusić jeszcze chwilę. W razie potrzeby dosłodzić. Białka ubić na sztywno. Żółtka rozmieszać ze szczyptą soli. Dodać do piany z białek razem z przesianą mąką, delikatnie wymieszać. Na patelni z rozpuszczonym masłem usmażyć 2 omlety. Podawać z duszonymi owocami. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.11.2011 20:12
pyszności :)
Dorota71 24.09.2010 08:13
mniam mniam
lucyna15
lucyna15 02.08.2010 06:59
idealne dla łasucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak