Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka o aromacie pomarańczowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szk
mąka ziemniaczana 0,5 szk
cukier 1 szk
jajko 5 szt
olej 3/4 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy wg uznania
tłuszcz do formy
cukier puder
kisiel 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Babka o aromacie pomarańczowym

Jajka dokładnie zmiksować z cukrem na jednolitą masę. Stopniowo dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać kisiel oraz aromat pomarańczowy. Składniki dokładnie zmiksować. Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.02.2014 10:29
baba jak się patrzy, wygląda super
barbara11561 22.10.2013 10:05
dawno takiej baby nie piekłam:)
Halina14 03.10.2013 08:38
musi byc smaczna
caralajna 24.09.2013 07:44
smaczna :)
alaaa 23.09.2013 20:55
fajna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak