Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z masą makową

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
słodka śmietank 3/4 szklanki
cuki 10 dag
miód 4 łyżki
rum 1 kieliszek
bakalie wg uznania
makaron muszle 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z masą makową

Mak sparzamy, odcedzamy, studzimy i mielimy 2 razy. Następnie łączymy go ze śmietanką, cukrem, miodem. Dokładamy rum. Całość łączymy z bakaliami.
Muszle gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu napełniamy je masą makową.

Potrawa może stanowić danie wigilijne lub być przystawką na świątecznym stole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 23:05
Lubię mak, więc to coś dla mnie.
EmciaPichci 09.12.2013 07:47
na słodko jeszcze ich nie jadłam :)
Klausia 30.11.2013 17:30
bardzo ciekawy pomysł :)
Smaczna_B 01.10.2013 18:53
super , lubię takie!
Olga_SK 24.09.2013 14:18
Na słodko muszli jeszcze nie przygotowywałam! Muszę koniecznie spróbować :)
Małgorzata9 23.09.2013 20:59
smakowite bakalie
paulina2157 23.09.2013 17:59
bardzo fajny pomysł
Megg 23.09.2013 17:09
wyglądają bardzo smakowicie
Izabela9 23.09.2013 17:02
Super pomysł.
Krzysztof15 23.09.2013 16:40
bardzo pyszne muszle
pati100015 23.09.2013 16:39
ciekawa propozycja
iwi 23.09.2013 16:31
Super pomysł i wykonanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak