Pasztet z cukinii i wątróbki

Pasztet z cukinii i wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1-2 szt
  • żółty ser

    25 dag
  • olej

    6 łyżek
  • wątróbka drobiowa

    25 dag
  • bułka tarta

    2 szklanki
  • jajka

    3 szt
  • cebula

    2-3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę sparzyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obrać i również drobno zetrzeć na tarce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (powinno się otrzymać 3 szklanki startej cukinii). Cukinię należy odcisnąć. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyłożyć do wysmarowanej i posypanej tartą bułka małej brytfanny. Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

18.08.2012 08:19
kolejny ciekawy pomysł na cukinię :)

kuklik

15.05.2011 06:05
bardzo ciekawy takiego nie znałam

Monika193

10.08.2010 10:48
wypróbuję napewno

agnieszka189

30.07.2010 10:35
oryginalny ten pasztecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat