Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w soku winogronowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2 duże
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
olej
czosnek 1 ząbek
sok winogronowy 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w soku winogronowym

Sok z winogron (niesłodzony) doprawić wyciśniętym czosnkiem i zamarynować w nim udka kurczaka (najwygodniej w woreczku strunowym) - pozostawić na 6-10 godzin w lodówce.

Wyjąć z marynaty, osączyć i obsypać przyprawą do drobiu.
Smażyć z obu stron na rumiano, na lekko rozgrzanym oleju, przez 20-30 minut, co jakiś czas odwracać.
Po usmażeniu podlać marynatą winogronową i dusić do miękkości.
Kiedy marynata odparuje, jeszcze chwilę dosmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 23.09.2013 21:02
ciekawa jestem smaku takiego kurczaczka
joanna__s 22.09.2013 22:05
Takiego sosu jeszcze nie robiłam. ciekawe jak smakuje takie połaczenie.
berys18 22.09.2013 18:20
ciekawy pomysł
jasiek 22.09.2013 18:17
ciekawy ten sosik
Marta11 22.09.2013 18:04
takich jeszcze nie jadlam
Megg 22.09.2013 17:27
bardzo ciekawie przyrządzone udka
Renataj 22.09.2013 17:13
Fajne zestawienie: sok winogronowy i czosnek. Lubie mięsko z owocami więc chętnie wypróbuję.
Czarnula87 22.09.2013 17:03
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak