Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 3 szt
por 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w chili

Żeberka pokroić na porcje, natrzeć pieprzem, czosnkiem i solą. Pora drobno posiekać i wrzucić do garnka. Obsmażyć żeberka na patelni z rozgrzanym olejem. Gotowe przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić z porem do miękkości. Dodać drobno posiekana papryczkę i koncentrat, 5 min. poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 08.11.2011 08:48
pycha
Gosia32
Gosia32 05.06.2011 08:30
super
Monika193
Monika193 09.08.2010 13:13
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak