Żeberka w chili

Żeberka w chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    50 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczka chili

    3 szt
  • por

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje, natrzeć pieprzem, czosnkiem i solą. Pora drobno posiekać i wrzucić do garnka. Obsmażyć żeberka na patelni z rozgrzanym olejem. Gotowe przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić z porem do miękkości. Dodać drobno posiekana papryczkę i koncentrat, 5 min. poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgosia6

08.11.2011 08:48
pycha

Gosia32

05.06.2011 08:30
super

Monika193

09.08.2010 13:13
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat