Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka z cynamonem w słoiku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 kg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
cukier bursztynowy kandyz 4 łyzki
cukier kryształ 1/2 szklanki
kardamon 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka z cynamonem w słoiku

Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Pokrojone jabłka dajemy do dużego garnka najlepiej szerokiego i niskiego. Dodajemy cukier bursztynowy , sok z cytryny i cukier zwykły - mieszamy nakrywamy i smażymy. Co 10 min mieszamy. Po ok 20 min dodajemy cynamon i kardamon oraz sok z 1 cytryny. Mieszamy i jeszcze smażymy ok 10 min. Jabłka nie mogą całkiem się rozpaść , muszą być wyczuwalne. Gorące jabłka nakładamy do słoików , zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak