Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik zabielany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dowolnego mięsa ok. 30 dag
kaszy mazurskiej 3 łyżki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 mały
ziemniaki 2 duże
suszone grzybki 2 szt
śmietana
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik zabielany

Mięso włożyć do zimnej wody, zagotować i odszumować. Włożyć opłukaną kaszę, gotować 15 min. Dodać starkowane warzywa, pokrojonego pora, ziemniaki i grzyby.Gotować do miękkości. Zabielić śmietaną i wsypać drobno pokrojoną natkę. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:57
Dobra zupa.
SmacznaPyza 29.03.2011 10:12
krupniku ze śmietaną to jeszcze nie robiłam...ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak