Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta cytrynowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
jajko 3 szt
cukier puder 0,5 szk
sok z cytryny 1/3 szk
śmietana kremówka 150 ml
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta cytrynowa

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyłożyć nim formę do pieczenia tarty. Ponakłuwać widelcem i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jajka zmiksować z cukrem pudrem, śmietaną, sokiem z cytryny i mąką. Masę wylać na lekko ostudzone ciasto. Włożyć do piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.12.2013 09:59
fajny przepis
Wafelek2601 22.10.2013 18:59
Wygląda przepysznie
caralajna 21.09.2013 07:36
smaczny deser
Noruas 20.09.2013 16:25
świetny przepis
V_kuchareczka 20.09.2013 15:37
apetycznie wygląda
Joannasz3190 20.09.2013 15:11
Prezentuje się wspaniale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak