Krokiet po litewsku

Krokiet po litewsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • tłuszcz

    4 łyżki
  • tarta bułka

    4 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • grzyby suszone

    50 g
  • sól, majeranek, pieprz

  • mąka ziemniaczna

    3 łyzki
  • jaja

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Dodać pokrajaną i zarumienioną cebulę, trochę tartej bułki, 2 jaja, mąkę oraz ugotowane i posiekane grzyby. Masę przyprawić i dokładnie wyrobić. Formować podłużne wałeczki, maczać je w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać z sosem bolońskim i surówką z marchewki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

12.12.2010 09:25
super

agata1722

16.08.2010 10:47
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat