Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 30 dag
cebula 2średnie szt
masło ok2 łyżki
mąka
sól
pieprz
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Wątróbkę drobiową zalać mlekiem.Chociaż niekoniecznie. Moczyć ok1- 2 godzin. Osączyć na sicie. Na patelni rozgrzać masło. Wątróbkę oprószyć pieprzem. Obtaczać w mące. Obsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną w krążki cebulę. Smażyć kilkakrotnie obracając. Najlepiej przykryć pokrywką, bo bardzo pryska. Oprószyć solą i podawać razem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.12.2013 21:29
lubię taką :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak