Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort malinowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 szkl
jajko 6 szt
cukier puder 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
śmietana kremówka 600 g
serek mascarpone 25 dag
maliny świeże 1/2 kg
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tort malinowy

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Dodawać żółtka, ciągle ubijając. Na końcu wymieszać z suchymi składnikami. Spód tortownicy wyłożyć papierem, wlać ciasto. Piec przez 40 minut w temp 160*c.Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek mascarpone. Maliny pokroić w drobną kostkę. Podzielić krem na dwie części i do jednej wmieszać maliny
Biszkopt podzielić na 3-4 części. Każdy blat nasączyć . Między kolejne blaty nakładać porcję kremu ok. 0.5cm. Częścią kremu bez malin obłożyć tort z wierzchu oraz boki, w miarę umiejętności udekorować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 20.09.2013 21:20
smakowicie wygląda
gosia1988 20.09.2013 12:15
wyśmienity tort :)
reniatka 20.09.2013 12:11
fajny torcik
Renataj 20.09.2013 11:53
Na mące kukurydzianej jeszcze biszkoptu nie piekłam ale jak widać udał się pięknie. I ta pyszna masa z malinami. Pycha.
ana1 20.09.2013 11:47
piękny tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak