Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczek przekładany

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
miód 2 łyżki
mąka 2 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
kakao 1 łyżka
galaretka 1 szt
czekolada 1 szt
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczek przekładany

Margarynę utrzeć z cukrem . Dodać jajka i miód. Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika, sodą i kakaem. Dodać do wcześniej utartej masy . Na koniec dodać śmietanę. Foremkę do ciasta posmarować tłuszczem i posypać. Przelać ciasto do foremki . Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudzić.
Powidła przełożyć do rondelka i rozgrzać . Wsypać galaretkę , wymieszać. Przestudzić. Ciasto przekroić na 3 części . Przełożyć konfiturami . Czekoladę roztopić z margarynę. Polać wierzch ciasta .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 20.09.2013 12:14
a jaka foremka/ keksówka czy normalna prostokątna?
reniatka 20.09.2013 12:13
ale fajny pierniczek pychaa!!!
Pietruszka 20.09.2013 11:16
przepyszne!
Kasia35 20.09.2013 10:49
bardzo lubię to ciasto
msmors 20.09.2013 10:31
proszę odpisać bo pewnie go zrobię na niedzielę
msmors 20.09.2013 10:30
a ile tych powideł bo nie widzę w składnikach. Jeden słoiczek wystarczy?
msmors 20.09.2013 10:29
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak