Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka w słoiczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka w słoiczku

Kroki postępowania

1
Jabłka, najlepiej antonówki obieramy i kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Wrzucamy do garnka, delikatnie podlewamy wodą aby nie przywarły.
Krok 1 - Jabłuszka w słoiczku foto
2
Jabłka gotujemy na małym ogniu do momentu rozpadu. Następnie dodajemy cukier wg uznania (ja akurat lubię słodko więc troszkę więcej).
Krok 2 - Jabłuszka w słoiczku foto
3
Następnie jabłka przekładamy do słoiczków. Dodatkowo można pasteryzować ok 15 minut. Idealne na szarlotkę. Polecam. Smacznego.
Krok 3 - Jabłuszka w słoiczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 12.02.2014 15:22
super takie jabłka na zime do szarlotki
Bernadeta1 29.09.2013 16:52
smaczne do naleśników
nutellla 28.09.2013 13:00
u mnie jabłek było mało
Kasia36 24.09.2013 21:23
Słodki przepis :)
Adamorek 19.09.2013 22:28
idealne do naleśników
Kuchenka 19.09.2013 21:55
Ja rowniez uzywam na kanapke, do ryzu kasz i nalesnikow
pati100015 19.09.2013 21:09
na szarlotkę (i nie tylko) jak znalazł
patryska76 19.09.2013 21:04
Pycha ;-) ;-)
rafał5 19.09.2013 20:10
smacznieee.
iwi 19.09.2013 19:23
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak