Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostry sos na grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
woda 400 ml
ząbki czosnku 3
cukier drobny 50 g
ocet winny 150 ml
pieprz 1 łyżeczka
cebula biała 2
sól 2 łyżeczki
tabasco 5 kropli
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ostry sos na grilla

Cebule i czosnek posiekać w kostkę, wrzucić do garnka, dodać ketchup i zagotować.Dodajemy pieprz, paprykę, tabasco, ocet winny,cukier, musztardę oraz wodę. Gotować na malutkim ogniu ok 40 min aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 07.09.2014 21:16
Coś dla mnie :) Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak