Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa octowa do smażonej rybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 2
marchew 2
ocet 3/4 szkl
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
pieprz kilka ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa octowa do smażonej rybki

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Zalewa octowa do smażonej rybki foto
2
W tym czasie obieramy marchewki i kroimy w kółka a cebulki w pół krążki.
Krok 2 - Zalewa octowa do smażonej rybki foto
3
Gotującą się wodę ściągamy z pieca dodajemy sól, pieprz, cukier i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone marchewki i cebulki a na końcu ocet. Zimną zalewą zalewamy usmażone kawałki rybki.
Krok 3 - Zalewa octowa do smażonej rybki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.09.2013 21:14
mój teść robi podobną i uwielbiam jego rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak