Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 30 dkg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
cebula biała 1/4 szt
ziołowe ziarenka smaku do smaku
woda 3 szkl
sok z cytryny do smaku
zielony groszek 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w galarecie

Włożyć warzywa do garnka, zalać wodą dodać przyprawy i pogotować ok 10-15 min.
Do wywaru włożyć łososia i gotować ok 10 mim
wyjąc rybę połamać na kawałki i rozłożyć po równo do miseczek, kubeczków itp..
Dodać plasterki marchewki i po łyżce zielonego groszku
Wywar doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę soku z cytryny i rozrobić z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu..
Zalać rybę w miseczkach wywarem i odstawić do wystudzenia.
Podawać galaretkę skropioną sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 09.11.2011 23:20
brzmi świetnie
jolaxa1 16.06.2011 23:46
super
Justyna223 24.03.2011 10:39
pyszny
anna186 08.10.2010 12:24
pychotka
SmakolykiJoanny 29.09.2010 09:04
zrobione jak w restauracji bardzo profesjonalnie
Katarzyna156 25.09.2010 01:05
wygląda super
bernika 08.09.2010 23:01
elegancki:)
justyna111 03.09.2010 21:49
super dekoracja
Lidia11 03.09.2010 00:32
cudnie wykonany
Justyna223 12.08.2010 08:33
jak pięknie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak