Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek na gołąbku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gołąbek 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/8 szt
por 1/8 szt
ziemniak 2 szt
pieczarki 0,4 kg
cebula 1 szt
serek topiony 1 szt
kucharek do samku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek na gołąbku

Kroki postępowania

1
Gołąbka opłukać, jarzyny obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wszystko razem ugotować. Ja gotowałam ok 1 godzinki.
Krok 1 - Krem z pieczarek na gołąbku foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i dodać umyte, pokrojone pieczarki, zesmażyć tak, aby grzyby lekko się przyrumieniły.
Krok 2 - Krem z pieczarek na gołąbku foto
3
Z ugotowanego gołąbka obrać mięsko i zmiksować razem z jarzynami z wywaru. Następnie dodać pieczarki z cebulką i serek topiony. Ponownie wszystko razem zmiksować, doprawić do smaku.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Krem z pieczarek na gołąbku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.04.2014 16:01
pyszna zupa,ładnie podana
erym 14.04.2014 13:15
pieknie podane
Margo1 04.04.2014 21:32
pięknie wygląda
Róża1 24.09.2013 11:17
nie jadłam jeszcze:-) , ale wygląda zachęcająco:-)
ONY_za_kare 19.09.2013 15:12
rewelacja!
Alex_M 19.09.2013 14:57
uwielbiam rosolek z golebia, wiec i ta zupka musi byc smaczna :)
2milutka 19.09.2013 08:33
no prosze na golabku...nigdy nie jadłam musze pójsć do sasiada bo on hoduje te ptaki:)
Sylwia26 18.09.2013 20:19
apetycznie wygląda :)
Megg 18.09.2013 20:11
rewelacyjna zupka
sanielcia 18.09.2013 19:57
Kiedyś często jadłam zupki na gołębiach, bardzo wzmacniają odporność organizmu i poprawiają wyniki krwi. Fajnie, że ktoś jeszcze takie robi
sylwia_mc 18.09.2013 19:24
Ja też jadałam gołębie i są pyszne, rewelacyjne mięso
IZABELA29 18.09.2013 19:10
mój tata hodował i miałam okazję jeść ,zawsze się śmiałam,że nóżki z gołębia najlepsze..bo takie duże :)
Ania321 18.09.2013 19:09
Też nigdy nie jadłam gołębia. A zupka wygląda bardzo apetycznie :)
Malinka 18.09.2013 18:58
Mięsko z gołębia jest delikatne i bardzo smaczne, polecam!
cooleczka 18.09.2013 18:33
ciekawe jak smakuje, bo nigdy nie jadłam gołębia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak