Faszerowane kurze nogi

Faszerowane kurze nogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurzych nóżek (same podudzia)

    10 szt
  • wątróbki drobiowej

    30 dag
  • mleko

    1 szkl
  • jajka

    2 szt
  • masło

    10 dag
  • koperek

  • cebula

    1 szt
  • kajzerka

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nóżki wytrybować, delikatnie wyluzowując kość przez nacięcie wokół kostki na górze i na dole.Kostki można wykorzystać np. do ugotowania zupy.Każdą nóżkę natrzeć vegetą, papryką słodką i czosnkiem granulowanym, odłożyć na co najmniej 1 godź. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Wątróbki usmażyć na 1/2 masła. Na pozostałym maśle usmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę.Zemleć razem: wątróbkę, bułkę, cebulkę. Dodać jajka i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Napełniać farszem otwory w nóżkach, spiąć wykałaczkami.Ułożyć w wysmarowanej olejem brytfance, obłożyć wiórkami masła.Piec ok. 45 min. w temp.180*C SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2015 11:13
Syte jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat