Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kurze nogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurzych nóżek (same podudzia) 10 szt
wątróbki drobiowej 30 dag
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
masło 10 dag
koperek
cebula 1 szt
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kurze nogi

Nóżki wytrybować, delikatnie wyluzowując kość przez nacięcie wokół kostki na górze i na dole.Kostki można wykorzystać np. do ugotowania zupy.Każdą nóżkę natrzeć vegetą, papryką słodką i czosnkiem granulowanym, odłożyć na co najmniej 1 godź. Przygotować farsz: bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Wątróbki usmażyć na 1/2 masła. Na pozostałym maśle usmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę.Zemleć razem: wątróbkę, bułkę, cebulkę. Dodać jajka i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Napełniać farszem otwory w nóżkach, spiąć wykałaczkami.Ułożyć w wysmarowanej olejem brytfance, obłożyć wiórkami masła.Piec ok. 45 min. w temp.180*C SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:13
Syte jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak