Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pistacjowe pesto pietruszkowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek pietruszki 2 szt
ząbek czosnku 2
szuszone pomidory z oliwy 6-8 szt
oliwa z suszonych pomidorów ile zabierze
sól
bazylia 1 pęczek
parmezan starty
orzechy pistacjowe 3-4 garść
pestki dyni 3-4 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pistacjowe pesto pietruszkowe

Zioła, czosnek, pistacje, pomidory wrzucamy do malaksera. Stopniowo dolewamy oliwę i miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dorzucamy starty ser i jeszcze raz chwilkę miksujemy. Pesto gotowe. Dobrze smakuje również z uprażonymi pestkami dyni (zamiast pistacji).

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.11.2013 17:57
oj bardzo pyszne
miki47 18.09.2013 15:21
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak