Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w grubej, ziarnistej panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 kotletów
sól
pieprz
siemienia lnianego 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
słonecznik 0,5 szklanki
jajko 2
woda 2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w grubej, ziarnistej panierce

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe rozbijam lekko, solę i pieprze. Do jednej miski wsypuję bułkę tartą, słonecznik i siemię lniane -mieszam. Do drugiej miski wbijam dwa spore jajka i dodaję odrobinę wody - ok 2 łyżki.
Krok 1 - Kotlety w grubej, ziarnistej panierce foto
2
Mieszam i rozbełtuję jajka widelcem. Kotlety maczam najpierw w jajku a następnie w panierce. Mocno dociskam kotlet aby solidnie i dużo panierki przylgnęło.
Krok 2 - Kotlety w grubej, ziarnistej panierce foto
3
Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego!
Krok 3 - Kotlety w grubej, ziarnistej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 30.09.2013 22:22
pyszna panierka z moim ulubionym słonecznikiem
anja3107 20.09.2013 09:52
takich kotletów jeszcze nie jadłam
as28 18.09.2013 20:58
mniam mniam,
Kamil 18.09.2013 19:27
cudowna panierka :)
Kuchenka 18.09.2013 18:47
o, ciekawe danie
Piotr-21 18.09.2013 16:12
smaczne kotlety
Barbara/zuza22_85 18.09.2013 16:07
bardzo fajne
sylwia_mc 18.09.2013 15:57
Napewno są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak