Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ziemniaczane z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanych ziemniaków 1 kg
jajko 4 szt
mąka ok.1 szkl
pieprz, sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
ugotowanego zmielonego mięsa 50 dag
pieczarki 25 dag
żółty ser 10 dag
cebula 1 szt
mąka 4 łyżki
Sól, pieprz, majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczane z farszem

Ziemniaki ugotować. Gorące przepuścić przez maszynkę. Wystudzić, połączyć z jajkami, mąką, solą, pieprzem. Zagnieść ciasto. Cebulkę pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać mąkę i tyle zimnej wody, aby powstał zawiesisty sos. Wlać sos do zmielonego mięsa. Masa ma mieć gęstość surowego pasztetu. Ciasto odrywać po kawłku, spłaszczać na dłoni, nakładać farsz i formować kotleciki ( jak mielone). Panierować w bułce tartej i smazyć na oleju na złoty kolor. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:12
Dobre kotlety.
evita0007 12.04.2011 14:14
świetny pomysł :)
Joanna108
Joanna108 26.11.2010 08:54
ale pycha... koniecznie do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak