Kotleciki ziemniaczane z farszem

Kotleciki ziemniaczane z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowanych ziemniaków

    1 kg
  • jajka

    4 szt
  • mąka

    ok.1 szkl
  • pieprz, sól

  • bułka tarta

  • olej

  • ugotowanego zmielonego mięsa

    50 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • żółty ser

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • Sól, pieprz, majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować. Gorące przepuścić przez maszynkę. Wystudzić, połączyć z jajkami, mąką, solą, pieprzem. Zagnieść ciasto. Cebulkę pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać mąkę i tyle zimnej wody, aby powstał zawiesisty sos. Wlać sos do zmielonego mięsa. Masa ma mieć gęstość surowego pasztetu. Ciasto odrywać po kawłku, spłaszczać na dłoni, nakładać farsz i formować kotleciki ( jak mielone). Panierować w bułce tartej i smazyć na oleju na złoty kolor. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2015 11:12
Dobre kotlety.

evita0007

12.04.2011 14:14
świetny pomysł :)

Joanna108

26.11.2010 08:54
ale pycha... koniecznie do wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat