Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Liście winorosli z serowym nadzieniem :)

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser kozi 200 g
ser feta 200 g
oliwki zielone 20 szt
por 20 cm
sos czosnkowy 1 szt
majonez 5 łyze
mięta 3 łyzki
liść winogronowy kilka szt.
oliwa 100 rozmarynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Liście winorosli z serowym nadzieniem :)

Tą imprezową przystawkę można przygotować wcześniej bo fajnie jak to poleży w oliwie .

Liście winorośli ja kiszę i marynuję sama ,ale mozna też kupić w sklepach .
Każdy liść osuszamy .

sery łączymy ze sobą
Mietę i pora siekamy i dodajemy do sera
Oliwki kroimy w plasterki i mieszamy z pozostałymi składnikami .
Sos mieszamy z majonezem bądz śmietaną .Odstawiamy by się połączyły smaki .
Następnie łaczymy sos z serowym nadzieniem
Nalezy uważać , bo konsystencja ma być zwarta , nie rozlewajaca się .
Na kazdy liść wykładamy porcję nadzienia
zwijamy jak krokiety ,dość ciasno i układamy w naczyniu szklanym .
Zalewamy oliwą smakową , mi pasowała rozmarynowa ,po kilku godzinach mozemy podawac .
Ja ich zazwyczaj nie przekrajam ,bo podaje się je w całości ,ale chciałam wam pokazać jak to wygląda .
Mozna dodatkowo maczać sobie w sosie , jak kto woli .
Smaki się łączą , tworząc coś nie powtarzalnego .
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.09.2013 08:28
Świetne danie :)
Katarzyna/kate1980 17.09.2013 21:10
super przepis
Anna133 17.09.2013 17:57
ja jestem zachwycona liśćmi winorośli
Ola1984 17.09.2013 17:56
Fajny sposób na przekąskę.
Pyszota 17.09.2013 17:15
Interesujący przepis
Anna133 17.09.2013 16:50
nie potrzeba nam soli bo jest to wszytsko dość aromatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak