Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście twarogowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
parówki 8 szt
jajko 1 szt
olej 4 łyżki
mleko 4 łyżki
sól 1 płaska łyżeczka
twaróg 15 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście twarogowym

Twaróg ucieramy z jajkiem, olejem i mlekiem. Mąkę (najlepiej przesianą) mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą, po czym dodajemy stopniowo, małymi porcjami do twarogu, cały czas ucierając. Ja
ucierałam mikserem, do momentu, gdy ciasto zrobiło się już na tyle gęste, że mikser zaczął się buntować. Potem zagniatałam ciasto rękami.

Gotowe ciasto wałkujemy niezbyt cienko, podsypując mąką. Wykrawamy z niego prostokątne kawałki o wielości około 10x16cm. Zawijamy w nie parówki, zlepiając końcówki starannie.

Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 200 stopni, przez około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 17.09.2013 19:30
Warto spróbować
Adamorek 17.09.2013 15:25
ciekawe to ciasto
Kuchenka 17.09.2013 15:11
ale ladnie wyglada
6zer
6zer 17.09.2013 15:01
apetycznie wygląda, trzeba spróbować
ana1 17.09.2013 14:48
smacznie wygląda
babeczka007 17.09.2013 14:32
ładnie wyglądają
Jadwiga/Jaga85 17.09.2013 14:21
Jakie one ładne!
Sylwiagr 17.09.2013 14:01
super wygląda :)
Olga_SK 17.09.2013 13:51
Pysznie :)
Piotr-21 17.09.2013 13:49
pyszne jedzonko
Barbara/zuza22_85 17.09.2013 13:23
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak