Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w śmietanie i winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
masło do smażenia
mąka 1 łyżka
śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 4 szt
wino białe wytrawne 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w śmietanie i winie

Filety opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. następnie posolić i odstawić do lodówki na 10 min. Następnie ryby usmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Ryby odstawić na talerz. Na łyżce masła usmażyć mąkę, ale nie rumienić, dodać zimną śmietankę i wino, gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Dodać natkę pietruszki i wymieszać. Sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 10.10.2013 10:26
smaczny pomysł na obiad
Konczi 17.09.2013 12:47
bardzo interesujący przepis
as28 17.09.2013 12:13
mniam mniam
Bernadeta1 17.09.2013 11:55
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak