Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimę

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona lub żółta .
sól .
cukier .
Kwas cytrynowy Prymat .

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimę

Fasolkę oczyścić, umyć.Wrzucić do gorącej wody i gotować przez 5 min, odcedzić.Do umytych słoików nakładać fasolkę.
Zalewa: na 1 litr wody:6 łyżeczek cukru,łyżeczka kwasku cytrynowego,2 łyżeczki soli.Zalewę zagotowujemy, fasolkę zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy słoiki.
Pasteryzujemy w pierwszym dniu 50 min.Natomiast drugiego dnia 25 min.Doskonałe do obiadu na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.05.2012 06:40
super
gusia1000 29.05.2011 12:34
warto taką robić.
Barbara/zuza22_85 06.03.2011 00:37
ja również ją robie i jest super
SmakolykiJoanny 22.09.2010 13:47
ja mam pomrozona fasolkę
Maryś1 21.09.2010 23:21
super
wedith1 29.08.2010 09:59
Taką fasolkę muszę zrobić na zimę :)
Małgorzata112 25.08.2010 07:54
szukam takiego kucharza na zięcia:)
elwal
elwal 08.08.2010 10:11
Robię od wielu lat taką fasolkę - nadaje się na ciepło, do zupy oraz zapiekanek i sałatek :)
Margo1 07.08.2010 10:11
Smacznego
Ewa104 06.08.2010 20:21
Z pewnością zimą chętnie bym ją zjadła, więc zrobię na pewno!
loren83
loren83 02.08.2010 09:30
ładnie wygląda
iwa643 29.07.2010 08:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak