Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    ,
  • sól

    1 łyżka/na litr wody
  • koper

    pęczek
  • chrzan

    korzeń
  • czosnek

    ,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki,chrzan,koper,liście winogrona dokładnie myjemy.Do umytych słoików na dno kładziemy 2 ząbki czosnku,koper, i chrzan.Następnie ogórki układamy w słoiku.Na dół większe na górę mniejsze.Liść winogrona układamy na górę.
Zalewa: na 1 litr wody 1 czubata łyżka soli.
Zalewamy ogórki,zakręcamy, i odstawiamy na 1-2 w temp.pokojowej.Po 2 dniach można wynieść w chłodne miejsce np. piwnica.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika79

20.03.2012 20:48
lubie

Monika79

20.03.2012 20:48
lubie

janko

16.03.2012 16:54
uwielbiam

maciek7

06.11.2011 19:35
super

cukiereczek

13.07.2011 09:19
super

gusia1000

29.05.2011 12:33
co roku je robię.

Patrycja38

22.10.2010 09:29
fajnie

monisia1977

12.08.2010 06:14
spoko

iwona332

01.08.2010 00:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat