Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA Z CHIPSAMI DYNIOWYMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
kalarepka młoda 1 szt.
seler 1/2 szt
por 1/2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 12% 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz
dynia kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA Z CHIPSAMI DYNIOWYMI

Wykonanie:
Dynię obrać, pokroić na kawałki, następnie w cienkie plasterki (wiórki). Obsuszyć w piecu lub w suszarce do warzyw. Brukselkę dokładnie oczyścić, umyć i pokroić z resztą warzyw. Zalać 4 szklankami wody, posolić do smaku i gotować około pół godziny. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i z odrobiną gorącej zupy- zagotować. Podawać np. z chipsami dyniowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 17.09.2013 08:46
Ciekawe połączanie, nie jadłam jeszcze takiej
msmors 16.09.2013 21:29
te dyniowe chipsy to ciekawy dodatek do zupy
Renata9 16.09.2013 20:34
pyszna ta zupka, takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak