Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowa potrawka z kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
cebula biała 2 szt.
kiełbasa śląska 3 szt.
kukurydza w puszce 1 puszka
czosnek 1 ząbek
keczup łagodny do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka
sos worcester do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowa potrawka z kukurydzą

Cebulę i kiełbasę pokroić w półtalarki. Cukinię umyć i jeśli ma ładną skórkę nie obierać. Pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać, kukurydzę osączyć.
W garnku rozgrzać masło lub olej, wrzucić cebulę i lekko ją zeszklić. Dodać czosnek i szybko przesmażyć ciągle mieszając. Następnie dodać kiełbasę, wymieszać z cebulą, wlać sos worcestershire i smażyć na złoto. Wrzucić cukinię i kukurydzę, wlać trochę gorącej wody, dodać keczup i przyprawy. Wymieszać i gotować na małym ogniu aż cukinia zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 17.09.2013 08:49
Fajne danie :)
ssylwiaa 16.09.2013 22:38
ekstra potrawka :)
V_kuchareczka 16.09.2013 20:29
ciekawy przepis
elka72 16.09.2013 20:00
Pycha!Uwielbiam wszystko co jest z dodatkiem cukinii:)
joanna30 16.09.2013 19:29
Pyszne danie:)
noninka77 16.09.2013 19:24
świetny przepis
Renata9 16.09.2013 19:08
pyszna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak