Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka z twarożkiem i pietruszką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 4 czubate łyżki
jajko ugotowane na twardo 6 szt
twaróg 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka z twarożkiem i pietruszką

Jajka obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół, wzdłuż. Wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy wraz z twarożkiem, majonezem, posiekaną natka pietruszki oraz przyprawami.
Przy pomocy szprycy z końcówką w kształcie gwiazdy, napełniamy połówki jaj. Ozdabiamy natką pietruszki.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.09.2013 22:01
szybko znikają z talerza
halina17 16.09.2013 19:09
Bardzo lubię faszerowane jajka.
Pyszota 16.09.2013 17:51
Ciekawy pomysł ;)
Megg 16.09.2013 17:51
prezentują się wyśmienicie
AZgotuj 16.09.2013 17:32
Smaczne i przepięknie przystrojone!
sylwia_mc 16.09.2013 17:13
Wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak