Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flammkuchen

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
woda 125 ml
olej 2 łyżki
sól szczypta
śmietana 12% 200 g
cebula biała 2 szt
boczek 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Flammkuchen

Mąkę, olej, wodę i sól zagnieść na jednolite ciasto. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półkrążki. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozwałkować bardzo cienko. Najlepiej rozwałkować na całą blachę. Cebulę wymieszać z boczkiem i śmietaną.Piekarnik rozgrzać do temperatury 250°C. Ciasto posmarować masą z cebulą i boczkiem. Od razu wstawić do piekarnika, aby ciasto nie namokło. Piec około 15- 20min., aż będzie chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 16.09.2013 21:02
prawie jak popularna pizza "carbonara" :)
Anna169Hosz 16.09.2013 10:21
Taka "niby pizza" ale bez drożdży i proszku do pieczenia - ciekawe.
agnieszka214 16.09.2013 08:14
ciekawa nazwa
Magula 16.09.2013 07:28
Jak dla mnie egzotycznie brzmi, ale wygląda super!
Lis 15.09.2013 21:36
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak