Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 4-5 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

Czosnek przecisnąc przez praskę i utrzec z solą. Umyse i osuszone mięso skropic sokiem z cytryny, natrzec solą z czosnkiem i pbsypac pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zawinąc w folie aluminiową i piec w brytfanie w piekarnku nagrzanym do około 200 stopni. Piec około godziny. Przed podaniem pokroic w grube plastry. Danie równie smaczne na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 09.05.2011 16:12
można sobie pojeść
Barbara55 25.04.2011 15:30
konkretne
kielcok1 25.03.2011 16:09
musi być dobre
rakow2
rakow2 05.01.2011 15:27
piersi dobra rzecz
Ela20 04.06.2010 09:33
Bardzo lubię takie proste przepisy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak