Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    4-5 szt
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąc przez praskę i utrzec z solą. Umyse i osuszone mięso skropic sokiem z cytryny, natrzec solą z czosnkiem i pbsypac pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zawinąc w folie aluminiową i piec w brytfanie w piekarnku nagrzanym do około 200 stopni. Piec około godziny. Przed podaniem pokroic w grube plastry. Danie równie smaczne na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

09.05.2011 16:12
można sobie pojeść

Barbara55

25.04.2011 15:30
konkretne

kielcok1

25.03.2011 16:09
musi być dobre

rakow2

05.01.2011 15:27
piersi dobra rzecz

Ela20

04.06.2010 09:33
Bardzo lubię takie proste przepisy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat