Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa kandyzowana :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórki z 5 pomarańczy,1 filiżanka wody,1 filiżanka cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa kandyzowana :

Skórkę z dobrze wyszorowanych pomarańczy namoczyć w zimnej wodzie .moczyć przez 3 dni ( codziennie zmieniać wodę na świeżą . Odsączyć .Dokładnie wyciąć ostrym nożem białą część skórki . Pokroić skórkę ( samą wierzchnią pomarańczową część ) w cienkie paseczki ( dowolnej długości ). Z wody i cukru zrobić syrop. Wrzucić w niego paseczki skórki i smażyć na małym gazie często mieszając aż cały syrop odparuje , a skórka będzie miękka i nasiąknięta cukrem . Najlepiej smażyć ok. 30 minut, odstawić na kilka godzin i ponownie smażyć 30 minut .Przełożyć skórkę do wyparzonych i suchych słoiczków .Trzymać w chłodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 05.06.2012 23:38
skoro piszecie że warto to trzeba spróbować
agogo2 06.11.2011 17:31
smaczna
ewelinapac 01.02.2011 08:52
warte zrobienia do ciasta są pyszne
Jolanta_P-S 27.01.2011 14:35
muszę to zrobić
Edyta38 14.01.2011 10:39
warto zrobić:)
irena13 04.11.2010 18:25
do piernika, murzynka, mazurka,keksa itp
mehia 29.07.2010 08:38
do czego można jej używać potem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak