Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane talarki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 2 sztuki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
olej roślinny 2-3 łyżki
ketchup
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane talarki

Ziemniaki skrobiemy ze skórek,myjemy pod bieżącą wodą kroimy nożem na cieniutkie okrągłe talarki.Olej rozgrzewamy na patelni wrzucamy osuszone ziemniaczki- po pokrojeniu ziemniaków już nie płuczemy!ja smażyłam na patelni ceramicznej praktycznie bez tłuszczu takie są zdrowsze ,przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy około 20 minut ,po tym czasie obieramy cebulę kroimy w piórka ,dodajemy do ziemniaków,wtedy też solimy i doprawiamy przyprawą ,mieszamy i znów przykrywamy i dusimy do miękkości ziemniaków. Podajemy polane ketchupem jako dodatek do mięsa czy kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 15.09.2013 13:12
Świetny przepis
bogusia19 15.09.2013 12:34
smaczne to!!!
dodi 15.09.2013 12:10
przepyszne mniam
Konczi 15.09.2013 11:58
smaczne i apetyczne :)
Renata9 15.09.2013 11:28
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak