Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
mięso mielone 300 gram
czosnek 3 ząbki
groszek konserwowy 1/2 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

1. Cukinię umyj, przekrój na pół, odetnij końcówki, wydrąż część miąższu. Cukinię posól, użyj pieprzu i papryki mielonej. Odstaw na jakieś 10-15min.

2. Cebulę i czosnek podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone, a następnie pokrojoną w kostkę paprykę. Na końcu dodaj groszek. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i papryką.

3.Farszem wypełnił wydrążone cukinie, zapiekaj ok. 35 min. w temp 180C. Na 10 min przed końcem zapiekania posyp żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2016 10:40
bardzo lubię faszerowaną cukinię
Jagódka77 14.02.2015 21:32
bardzo lubię cukinię w takiej postaci
joanna30 15.09.2013 12:20
Bardzo lubię, mniam:)
iwi 15.09.2013 10:53
Pyszna cukinka
usmiech 15.09.2013 10:43
ciekawy przepis
2milutka 15.09.2013 10:29
Zjadłabym ze smakiem:)
Pyszota 15.09.2013 10:29
Uwielbiam cukinię w takim wydaniu :)
Adam/ZUB3R 15.09.2013 10:26
wygląda na bardzo smaczną
ewka1978 15.09.2013 10:13
wygląda apetycznie
noninka77 15.09.2013 10:11
Uwielbiam cukinię:)
Krzysztof15 15.09.2013 09:27
bardzo pyszne
Konczi 15.09.2013 08:50
fantastycznie wygląda, uwielbiam faszerowaną cukinię
sylwia_mc 15.09.2013 08:02
Bardzo apetyczna
ana1 15.09.2013 07:21
wspaniała cukinia. biorę przepis do siebie.
Magula 15.09.2013 07:10
Lubię taką cukinię, w tym roku już kilka razy robiłam z różnymi dodatkami, za każdym razem wyszła pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak